Acht doden bij vermoedelijk aangestoken brand in Berlijn

Acht personen, onder wie vier kinderen, zijn omgekomen bij een brand die uitbrak in het trappenhuis van een woonblok met vier verdiepingen in Berlijn. De politie sluit niet uit dat de brand is aangestoken. Naar verluidt wonen er in het blok veel mensen van Arabische afkomst.

De brand brak maandag even na 23.00 uur uit en sloeg snel over naar drie woningen op de vierde verdieping, zei een woordvoerder van de brandweer. Het kostte de brandweer slechts een kwartier om de brand te blussen. De meeste slachtoffers kwamen om toen zij in paniek het trappenhuis in renden. Als iedereen in huis was gebleven met de deuren dicht waren er misschien geen doden gevallen, zei de woordvoerder.

Zeven gewonden zijn in het ziekenhuis opgenomen, vijf van hen zijn er slecht aan toe. Nog eens 43 mensen die rook hadden ingeademd werden ter plekke behandeld.

Specialisten van de politie ontdekten op de begane grond van het trappenhuis een uitgebrande kinderwagen en spraken het vermoeden uit dat de brand daarin is ontstaan. Of er opzet in het spel is geweest moet nog worden vastgesteld.

cbd9830611715a6f56b09566602bed77.jpg
Brandwacht van de maand December
M. winter
Lees verder
Laatste uitruk: 07-02-15
Aantal uitrukken: 16