Bedrijfbrand Feithspark Tolbert

De brandweer van Leek is donderdagmiddag opgeroepen voor een gebouwbrand op het Feithspark in Tolbert. Door de werknemers van stoelenfabriek Score was er rook ontdekt in het gebouw waarna direct 112 is gebeld, de BHV heeft meteen de evacuatie opgestart om iedereen veilig naar buiten te krijgen.

Al snel stonden alle medewerkers buiten en stond het complete gebouw vol rook. De brandweer is met twee tankautospuiten ter plaatse gekomen en hebben eerst een verkenning gedaan in en om het pand. Als snel werd duidelijk dat er brand was in de afzuiging en de filters daar van. De brand is met meerdere stralen geblust en het gebouw is geventileerd om de meeste rook er uit te krijgen. Burgemeester Hoekstra heeft ook even poolshoogte genomen op de locatie. Door de brand is rook- en waterschade ontstaan. Na zo'n twee uur keerde de brandweer terug naar de kazerne.

Foto: Jordi Haverdings info-Leek

D3M/files/uploads/images/Brand-Score-Leek-1.jpgD3M/files/uploads/images/Brand-Score-Leek-3.jpgD3M/files/uploads/images/Brand-Score-Leek-8.jpg

Uitruk op de kaart:

Bekijk alle uitrukken op de kaart!
cbd9830611715a6f56b09566602bed77.jpg
Brandwacht van de maand December
M. winter
Lees verder
Laatste uitruk: 07-02-15
Aantal uitrukken: 16