Christoph 51 trauma heli is gecrasht

De Duitse traumaheli Christoph 51 is op Woensdag 28 september neergestort in Weilheim. De piloot, Arts, Verpleegkundige en de patient zijn hierbij omgekomen.

Zie hier onder het officiele bericht:

Weilheim (Duitsland): De Duitse Traumahelikopter,"Christoph 51", is op woensdag 28 september 2005 ongeveer 11:15 uur lokale tijd vlakbij Weilheim an der Teck in provincie Esslingen neergestort. Alle vier de personen aan boord, inclusief de 28-jaar-oude vrouwelijke patiŽnt die op dat moment vervoerd werd met de Traumaheli, waren op slag dood. De Bolkow 117 helikopter was in dienst van de "German Air Rescue" a.k.a. "Deutsche Rettungsflugwacht e.V. De BK117 was gestationeerd op het vliegveld van Stuttgart was regegistreerd onder codenaam "D-HBBB".

Op 11:03 uur lokale tijd was "Christoph 51" vertrokken van Gerlingen, het ziekenhuis van Munchen-Grosshadern in de deelstaat Beieren. Op dat moment is voor de laatste keer radiocontact geweest met het grondpersoneel.

Het team bestaat meestal uit een piloot, een verpleegkundige en een arts. De helikopter is gecrasht in een bosrijk- en heuvelrijk gebied (794 meter boven zee) en heeft verschillende bomen geraakt waarna hij neerviel en in vlammen opging. De lokale politie, EMS en brandweer waren opgeroepen maar ze konden niet meer de mensen uit de heli redden. Ze vonden de lichamen van twee personen in de wrakken en de twee andere vonden ze buiten de heli.

Speciale politietroepen zorgden er snel voor dat mensen niet bij de helikopter in de buurt konden komen. Tot nu toe, weet niemand wat de oorzaak van de crash is geweest. Het federale instituut voor vliegtuigen ongevallen (Bundesstelle fŁr Flugunfalluntersuchung, BFU) uit Braunschweig heeft verschillende specialisten naar de plaats van het ongeval gebracht. Samen met de lokale politie zijn zij een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval