Doden na instorting dak Duitse kunstijsbaan

BAD REICHENHALL - In het Beierse Bad Reichenhall is maandag het dak van een kunstijsbaan ingestort. Volgens het Rode Kruis en de brandweer zijn daarbij zeker vier doden gevallen, waaronder een kind van zeven ŗ acht jaar oud. De hulpdiensten sluiten niet uit dat er nog meer doden zijn.

Twintig ŗ 25 mensen raakten gewond. De politie gaat ervan uit dat eenzelfde aantal nog onder het puin ligt.


Naar schatting bevonden zich vijftig mensen in de hal toen het dak instortte, zei de politie. De zware sneeuwval heeft de instorting van het dak mogelijk veroorzaakt. De sneeuw hindert tevens de reddingsoperatie, zei een woordvoerster van het Rode Kruis tegen persbureau de Associated Press.

De ijsbaan van 60 bij 30 meter is volgens de eigenaar conform de internationale normen. De hal werd onder meer gebruikt voor ijshockeywedstrijden.

Het lijkt erop dat er voortekenen waren die de ramp aankondigden: gekraak in de dagconstructie. Een voor later maandagmiddag geplande ijshockeytraining is daarom afgelast, aldus een zegsman van een sportvereniging tegen het Duitse tv-station ZDF. De openstelling voor het publiek is echter niet voortijdig beŽindigd.

In de Alpen vlakbij Bad Reichenhall raakten maandag tien mensen onder een lawine bedolven. Drie van hen worden nog vermist.