Familie Melchers looft miljoen dollar tipgeld uit

AMSTERDAM - De zakenman Hans Melchers heeft 1 miljoen Amerikaanse dollars in petto voor degene met de tip die leidt tot de opsporing en aanhouding van de ontvoerders van zijn dochter Claudia. Dat heeft Melchers maandag bekendgemaakt.

Melchers wil met deze beloning het opsporingswerk van de politie ondersteunen. "Iedereen in het criminele milieu moet weten dat ik nooit geld zal betalen aan het criminele tuig dat deze ontvoering op touw heeft gezet. Maar als het door dit tipgeld lukt om deze schurken achter de tralies te krijgen, is mij dat een miljoen dollar waard", aldus vader Melchers in een verklaring.


Mensen kunnen vanaf dinsdagochtend 27 september met hun tip terecht bij de speciale tiplijn (06-27 09 31 22). De lijn is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. Deze week volgen in landelijke dagbladen advertenties over de actie.

Eigen initiatief

De familie heeft de politie en het Openbaar Ministerie ingelicht over het uitloven van de beloning. Volgens woordvoerder C. Huijskens van de familie is het volledig een eigen initiatief van de familie. "Met deze impuls hoopt Melchers vaart te krijgen in het politie-onderzoek. Hij wil niet wachten op het tipgeld dat justitie later eventueel zou kunnen uitloven", aldus Huijskens.

De beloning is volgens hem in dollars beloofd omdat de mogelijkheid bestaat dat de daders zich in internationale criminele circuits ophouden.