OGS oefening brandweer Leek

Vanavond werd de brandweer van Leek opgeroepen voor een OGS (Ongeval Gevaarlijke Stoffen) bij het Shell tankstation “Oude Riet” langs de A7 bij Niebert. De medewerker van het tankstation had inmiddels de noodprocedure opgestart de shop laten ontruimen en de toegangsweg naar het tankstation laten afsluiten.

Intussen was ook de bevelvoerder van de brandweer die inmiddels was gearriveerd, geïnformeerd wat er was voorgevallen. Bij een tankwagen werd het eerste slachtoffer aangetroffen die half in een plas brandstof lag wat de tankwagen aan het lossen was. Dit slachtoffer werd hier vakkundig weggehaald, waarna hem letterlijk de kleren van het lijf werden geknipt. Nadat het slachtoffer was onderzocht en schoon gemaakt was werd hij overgebracht naar Nij Smellinghe in Drachten.

Vervolgens werd er ook nog een auto aangetroffen, waarvan de eigenaar vergeten was de slang af te koppelen na het tanken van LPG. Gelukkig bleek na meting dat er geen al te hoge concentratie’s gas waren gemeten en dat de veiligheidsklep afgesloten was. Het derde onderdeel was een partij illegaal gedumpte vaten met daarin chemische stoffen. Dit moest eerst onderzocht worden door brandweermannen met chemiepakken aan en vervolgens veilig gesteld worden. Tijdens de oefening was het tankstation afgesloten voor het overige verkeer ivm de veiligheid.

Nadat alle materialen weer ingepakt waren is er onder het genot van een bakje koffie de oefening doorgesproken. De oefening werd door de brandweer van Leek alsmede het personeel van het tankstation als zeer nuttig ervaren!

Info: Info-Leek

cbd9830611715a6f56b09566602bed77.jpg
Brandwacht van de maand December
M. winter
Lees verder
Laatste uitruk: 07-02-15
Aantal uitrukken: 16